FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Održana edukacija na Siciliji Vijest

Od 7. do 14. travnja 2019. godine, zaposlenice te aktivistkinje i aktivisti Zelene akcije otputovali_e su u mjestu Alcamo na Siciliji gdje su uspješno sudjelovali_e u projektu EAST u okviru Erasmus + programa, kojem je cilj bio razmijeniti iskustva i učiti uz pomoć formalne, neformalne i informalne edukacije.
Img_6221

Projekt je ostvaren u suradnji s organizacijama iz Italije, Španjolske, Rumunjske, Malte i Hrvatske unutar prirodnog rezervata Bosco di Alcamo koji je svojim istančanim krajolikom dodatno potencirao motivaciju i razvoj vlastitih vještina.

Sudionici_e su koristeći razne edukativne metode prolazili različite tematike vezane uz okoliš, kao što su posljedice prekrivanja tla slojevima betona i asfalta (eng. soil sealing), mogućnosti za alternativnu proizvodnju energije, klimatske promjene te kako se sami uključiti, povezati i uspješno napisati Erasmus projekt.

Okolišne teme, transformativne metode učenja, raznolikost jezika i kultura, predivna priroda i bogatstvo sicilijanske kuhinje, uz razne teambuilding aktivnosti, poput orientiringa i pravljenja prave talijanske „paste“, doprinijeli su dobrom raspoloženju i razvijanju novih prijateljstava i budućih suradnji.


07.05.19. 16:25