FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Održan trening 'Kotačić promjene: Uspostavi svoju lokalnu grupu!' Vijest

SYSTEM:RESET je projekt koji Zelena akcija provodi s partnerima iz mreže Friends of the Earth Europe. Projekt se provodi u Irskoj, Malti, Danskoj, Estoniji, Sjevernoj Makedoniji, Cipru, Španjolskoj i Austriji.
Img_3173

Cilj je osnaživanje 3300 mladih, od kojih 500 dolazi iz podzastupljenih društvenih skupina, kako bi kreirali zajedničku viziju te zajedno planirali aktivnosti koje će potaknuti mlade na akciju te sudjelovanje u procesima donošenja odluka na nacionalnoj i europskoj razini.

Prva projektna aktivnost Zelene akcije, koju je provela Aktivistička grupa, bila je organizacija treninga za mlade “Kotačić promjene - Uspostavi svoju lokalnu grupu!”. Ciljanu skupinu treninga činili su mladi iz podzastupljenih društvenih skupina poput nezaposlenih, mladih bez pristupa visokom obrazovanju, mladih žena iz ruralnih sredina, LGBTIQ+ zajednice te pripadnika_ca nacionalnih i vjerskih manjina. U dva dana bavili smo se našim vrijednostima kao preduvjetom za izgradnju grupa koje dijele zajedničku viziju budućnosti. Također smo smišljali aktivnosti koje će u narednom razdoblju provoditi sudionici i sudionice treninga zajedno sa svojim novoosnovanim lokalnim grupama mladih.

Pročitajte na našem blogu osvrt na trening kojeg je napisala jedna od polaznica, Paula Puljizević.

Fotogalerija s treninga.


19.06.20. 13:43