FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Održan 2. laboratorij za aktivističke inovacije Izvještaj

U prostorijama Zelene akcije je 24. rujna održan drugi po redu laboratorij za aktivističke inovacije. Tema je bio kreativni aktivizam (artivizam), a sudjelovalo je oko 15 ljudi.
Aktivistička grupa

Program: Aktivistička grupa

U suradnji
Ekopanlogo
Bed-logo-uai-516x761
Logo-eko-zadar
Uz podršku
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Active_citizens
20210924_173158

Cilj je ove edukacije bio ojačati kapacitete organizacija civilnog društva, lokalnih inicijativa i zainteresiranih građana_ki o metodama javnog zagovaranja na temu klimatskih promjena te osmisliti nove metode i zagovaračke prakse. Naglasak ovog laboratorija bile su umjetničke metode, tzv. artivizam (artivism).

Sudionici su kroz interaktivne igre istražili mogućnosti stvaranja kreativnih kampanja koristeći umjetničke prakse. Laboratoij je,osim sudjelovanja u procesu osmišljavanja novih metoda, bio i mjesto umrežavanja raznih organizacija i inicijativa koje se bave tematikom klimatskih promjena.

Kako je izgledao sam trening, pogledajte u fotogaleriji.

Trening je održan u sklopu projekta "JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju" te je omogućen financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj ove edukacije isključiva je odgovornost Zelene akcije i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.


28.09.21. 12:33