FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Najava: 'Zelena Močvara' 19. listopada u zagrebačkom Klubu Močvara Najava

Zelena akcija i Klub Močvara vas pozivaju na cjelodnevno druženje učenika i učenica, profesora i profesorica iz Klasične Gimnazije Zagreb, Škole Primijenjene Umjetnosti i Dizajna te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koje sudjeluju u projektu "Škole održivosti" i koji će se zajedno u sljedeće dvije godine obrazovati o održivom razvoju.
Aktivistička grupa

Program: Aktivistička grupa

U suradnji
Mochvara_logo_guster__converted_-01
Uz podršku
Ured_za_udruge
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-logo-684x608px
Fb_event

Cilj projekta jest poticati mlade da postaju aktivniji građani, da se razvijaju i uče te da odlučuju i zahtijevaju održivost i pravednost u svim aspektima društva, ekonomije i okoliša. Uz pomoć jedni drugih, svojih profesora_ica i mentora_ica te Zelene akcije i Močvare učenici će i samostalno razvijati vlastite ideje, kritički i kreativno promišljati i djelovati za održivije društvo.

Prvi dio programa bit će interan i rezerviran za njihovo upoznavanje i razmjene ideja, nakon čega slijedi film "Koga je briga" koji je otvoren za javnost i koji će nam prikazati pregršt dobrih i izvedivih poduzetničkih ideja koje donose rješenja koja pozitivno utječu na lokalnu zajednicu, kao i na društvo u globalu, a ne služe samo stvaranju profita. U sklopu programa možete pogledati i izložbu učeničkih radova, koja će biti otvorena do početka glazbenog programa.

Raspored:

 • 14:30 - 16:00 Obrazovanjem do škola održivosti (interni program za učenike)
 • 16:15 - 17:45 Film "Koga je briga?" - otvoreno za javnost
 • 18:00 - 20:00 Izložba radova učenika triju škola
 • 20:00 Koncert: Two By Two, Cassia, Them Moose Rush, Kandžija i Gole Žene
 • + afterparty by Neügodna Kollektiv

Upad: 0 KN

 • Film Koga je briga? / Who cares?, 93′

Što je socijalno poduzetništvo? Kakvu promjenu u današnjem svijetu stvaraju socijalni poduzetnici_ce? S kojim vrstama problema se susreću te kakve osobe trebaju biti se u tako nešto upustile? “Koga je briga?” odgovara upravo na pitanje koje postavlja. Nekolicina briljantnih osoba govore o načinu na koji su uspjeli osvijestiti razliku u današnjoj globalnoj društvenoj nejednakosti te kako su nadahnuli brojne ljude na stvaranju promjene. Sat i pol, pregršt dobrih i izvedivih ideja koje ne služe samo stvaranju profita, nego nalaze pozitivna rješenja kako za lokalnu zajednicu tako i za društvo u globalu. Čista inspiracija!

 • Kandžija i Gole Žene (Osijek)

Sigurno je da je Kandžija uz svoj bend Gole Žene i nakon prepunih koncerata jedno od najbitnijih imena regionalne hip hop scene. Od demo izdanja "Jea... mixhejt" iz 2006. do danas jasno je da se radi o izvrsnom MC-u i liričaru specifičnog stila i humora. Osvojio je pažnju šire javnosti već prvim albumom "Narodnjaci" i hit pjesmom Jelena. 2011. izlazi album "Koktel od Rakije", a 2012. "Zlatne Žbice" s drugim čovjekom benda Toxarom. Suradnja s beogradskim reperom Bvanom dovela je do vinilnog EP-a "Bvanđžija", a album "Folder" s Golim Ženama iz iste godine prvi je s pratećim bendom. Na "Folderu" se našla još jedna hit pjesma Donji Miholjac. Sve je to bio uvod za najzreliji potez u višegodišnjoj karijeri. Krajem 2015. Kanđžija i Gole Žene izbacuju album "Nema Labavo" čiji su izlazak popratila tri singla Crkva, Mače i Đuro. Album je zasluženo dobio hvalospjeve od svih glazbenih medija i kritičara i završio u vrhu svih top ljestvica. 2018. Kandžija objavljuje novi solo album "Beton". Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica. Poslušajte.

 • Them Moose Rush (Bjelovar)

Them Moose Rush je ove godine odradio Europsku i UK turneju, nekoliko renomiranih domaćih festivala, a nedavno se vratio iz Loftas festivala iz Litve. Oni su jedan od rijetkih domaćih bendova koji uspješno gradi i internacionalnu karijeru te dobiva odlične i domaće i strane press reakcije. Ovo je prilika da ulovite nikad moćnije losove u jedinom klupskom gigu u Zagrebu ove godine! Dečki već finaliziraju novi album, pa ćete moći čuti i pokoju novu stvar! Više na poveznici.

 • Cassia Tribe (Zagreb)

Cassia je bend koji čini grupa zaljubljenika u glazbu, a zapadnoafrički ritam je ono što ih je spojilo i prati ih već dugi niz godina. Sviraju tradicionalne afričke ritmove. Ritam djembea i dun-dun bubnjeva upotpunit će i pokoja afrička pjesma te zvuci balafona. Očekujemo vatrenu plesnu vibru!

 • TWO BY TWO (Klasična Gimnazija Zagreb)

Srednjoškolski bend iz Klasične gimnazije u Zagrebu.

 • NEÜGODNA KOLLEKTIV (Zagreb)

Za after je zadužen Neügodna Kollektiv, sastavljen od bivših i sadašnjih glazbenih urednika Radio Studenta. Ističu se krajnje eklektičnim DJ setovima, šarajući kroz više žanrova elektronike, a ove godine mogli ste ih čuti i na INmusic festivalu. Ako ste tu priliku propustili, svakako će se pobrinuti da do ranog jutra cupkate u Močvari!

Događaj je organiziran u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti".
Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i projektnih partnera i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.


10.10.19. 13:59