FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Filmske večeri OFF: Ovo mijenja sve Najava

Nakon svjetske premijere "Priče o plastici" ("Story of plastic"), u sklopu treće večeri ususret 7. Okolišnom filmskom festivalu Zelene akcije, u četvrtak, 10. rujna, u 20h u svima dragoj Booksi (Martićeva ul. 14d) možete pogledati dokumentarni film "Ovo mijenja sve" ("This changes everything") iz 2015. godine.
Aktivistička grupa

Program: Aktivistička grupa

U suradnji
Booksa_logo
Uz podršku
Ured_za_udruge
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-logo-684x608px
118998334_1730312793791458_3025331278117161443_o

Film koji je sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tijekom četiri godine, kako mu i samo ime govori, epski je pokušaj da se redefiniraju izazovi koje su nam donijele klimatske promjene.

Inspiriran međunarodnim bestselerom „Ovo mijenja sve“ autorice Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posljedice korištenja prljave energije i klimatskih promjena - od najvećeg američkog ugljenokopa u Montani do kanadske katranske nafte, od obale južne Indije do Pekinga i dalje.

Isprepleten pričama i naracijom Naomi Klein, film povezuje ugljik u zraku s ekonomskim sustavom koji ga je proizveo. Tijekom filma, Klein predstavlja svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: da možemo iskoristiti egzistencijalnu krizu klimatskih promjena i transformirati naš propali ekonomski sustav u nešto radikalno bolje.

Drugu OFF večer ovogodišnjeg festivala obilježila je pandemija koronavirusa, te smo ju, prvi put u povijesti našeg malog festivala, održali online, radi sigurnosti svih nas.

I dalje se traži odgovornost svih nas pa ćemo film pogledati vani na otvorenom, a Booksini čajevi i najfinije tople čokolade će nam praviti društvo.

Ulaz je besplatan. Dođite ranije i zauzmite svoje mjesto te poslušajte nešto novo o temi o kojoj znamo sve. Ili barem to mislimo.


07.09.20. 16:34