FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Provodi li Hrvatska obrazovanje za održivost?

Zelena akcija ima izuzetno zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje rezultata i javnu raspravu "Obrazovanje za održivost: Gdje smo i što još trebamo napraviti?" koji će se održati 4. listopada 2012. godine od 10 do 13 sati, u dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38.
Slikica

Obrazovanje za održivi razvoj ili obrazovanje za održivost je skup napora da se kroz obrazovanje nove generacije pripreme za neizvjesnu i nesigurnnu budućnost koju će obilježavati klimatske promjene, učestalije prirodne nepogode, iscrpljivanje prirodnih resursa, gubitak bioraznolikosti, širenje siromaštva, kršenje ljudskih prava.

U sklopu projekta "EnjoinED" financiranog od strane Europske unije te sufinanciranog od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, provedena je analiza nacionalnih obrazovnih dokumenata i udžbenika s ciljem identifikacije zastupljenosti kompetencija za održivost. Rezultati analize zajedno sa zaključcima i preporukama bit će predstavljeni na ovom događaju. Isto tako, Hrvatska će biti pozicionirana u odnosu na osam drugih zemalja sudionica projekta.

Na predstavljanju rezultata govorit će:

  • Mario Bajkuša ispred Foruma za slobodu odgoja,
  • dr. sc. Mladen Domazet ispred Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu,
  • dr.sc. Diana Garašić ispred Agencije za odgoj i obrazovanje,
  • dr.sc. Vladimir Cvijanović s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,
  • Sanja Cesar, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,
  • Toni Vidan ispred Zelene Akcije,
  • Gordana Ruklić,  Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

Stručnjaci/kinje će tijekom javne rasprave iznijeti svoje mišljenje i komentar što je još potrebno napraviti kako bi naš obrazovni sustav u potpunosti prihvatio obrazovanje za održivost.

Program skupa i upute za prijavu možete pronaći ovdje.


02.10.12. 19:04