FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Europska komisija potiće zaštitu okoliša u Hrvatskoj

Zagreb - Nizom predavanja, okruglih stolova i izložbom u organizaciji Zelene akcije i u ovoj godini nastavlja se provedba projekta Centar za okoliš kojim se nastoji podići nivo edukacije, informiranosti i sudjelovanja javnosti na području zaštite okoliša.

Zbog porasta broja aktivista i njihove zainteresiranosti da sudjeluju u svakodnevnom radu udruge, kao i zbog velike potrebe građanskih inicijativa za adekvatnom potporom, Zelena akcija, uz financijsku potporu Europske komisije, namjerava upotrijebiti prostorije dobivene na korištenje od grada Zagreba za pokretanje Centra za okoliš koji bi bio svojevrsna baza za osnaživanje naše okolišne scene. U projektu, koji uključuje knjižnicu s naslovima na temu zaštite okoliša koja će biti od pomoći studentskoj i srednjoškolskoj populaciji te već prošlog Ekoseminara, postoje i određena sredstva za ad-hoc pomoć lokalnim građanskim inicijativama cime se omogućuje daljnji razvoj institucije javnog zagovaranja i rasprave.

Stvaranjem uvjeta za provedbu ovoga projekta Europska komisija je još jednom potvrdila da je zaštita okoliša i sudjelovanje javnosti u njoj jedno do glavnih područja koje bi Hrvatska trebala osnažiti na svome putu prema EU.

Sve informacije o narednim predavanjima i događanjima vezanim uz ovaj projekt biti će pravodobno objavljene na našim web stranicama.


Autor: Zelena akcija

25.02.04. 20:00