FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

HNS se uključio u “deal” između Bandića i HDZ-a Priopćenje

Prema medijskim informacijama, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dalo je zeleno svjetlo za Bandićev Generalni urbanistički plan (GUP), iako je prema odredbama Zakona o prostornom uređenju bilo dužno cijeli proces donošenja GUP-a obustaviti.
Tagirano
Uz podršku
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Dsc_0414

Ovakvim pogodovanjem Bandiću, HNS-ovo ministarstvo, kršeći zakon, se uključilo u sramotan dogovor između zagrebačkog gradonačelnika i HDZ-a.

Naime, Grad Zagreb je temeljem Zakona o prostornom uređenju imao rok do početka listopada da Ministarstvu dostavi novu verziju GUP-a. Grad je taj rok prekršio, zbog čega je Ministarstvo moralo odmah obustaviti cijeli proces, a proizvoljno tumačenje tog roka od strane Ministarstva je nedopustivo. Drugi primjer pogodovanja Bandiću vidljiv je iz reakcije Ministarstva prošloga petka, kada su mu dali još jednu mogućnost da dopuni GUP iako Zakon o prostornom uređenju jasno i nedvosmisleno propisuje da Ministarstvo daje ili odbija suglasnost. To nikako ne može biti tumačeno na način da ipak može izdati i mišljenje, zahtjev za dopunu i slično.

Ovakav nezakonit potez HNS-ova ministarstva pokazuje da su građani i građanke Zagreba jedina brana samovolji Bandića i njegove klike koja devastira Zagreb.


21.11.19. 11:36