FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Bandić zajašio na 'Zagreb City' Priopćenje

Projekt „Zagreb City“ je u suprotnosti s važećim zagrebačkim Prostornim planom i Generalnim urbanističkim planom, međutim, gradonačelnik Bandić ignorira tu činjenicu i postavlja se kao da će svaki čas „zabiti lopatu“ te izbaciti korisnike hipodroma.
Tagirano
Uz podršku
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Dsc_0086

Iz toga je jasno kako namjerava samo formalno odraditi buduće izmjene prostorno-planske dokumentacije kako bi uklopio ovaj projekt i da se pri tome neće obazirati na stavove javnosti i struke.

U obrazloženju kojeg su korisnici hipodroma dobili stoji da moraju osloboditi prostor investitoru. Jasno je da se radi upravo o posljednjoj Bandićevoj megalomanskoj fantaziji i njegovim novim prijateljima iz Dubaija koji su sličnim projektom u Beogradu već bili izazvali val masovnih prosvjeda.

Rušenje najmanje tri paviljona spomeničke vrijednosti na području Velesajma, izgradnja na zelenoj površini, nepovezivanje s okolnim prostorom te zanemarivanje procedura - ništa od toga zagrebačkom gradonačelniku nije važno. Milan Bandić odlučio je da „Zagreb City“ mora ići i smatra da se njegovim željama moraju prilagoditi i ljudi i prostorni planovi.

Bez obzira na već standardan obrazac rada Milana Bandića u kojem su procedure samo formalnost, ovom projektu prethodi čitav niz ishođenja raznih dozvola i izmjena prostorno-planske dokumentacije. Zelena akcija će sudjelovati u ovom procesu i osporavati svaki formalni korak koji vodi devastaciji te koji ignorira javni interes za uređenje ovog prostora.


03.06.19. 12:12