FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Novi prosvjed protiv Bandićeve otimačine grada 6. veljače Najava

Nakon izvrsnog prosvjeda održanog u subotu 1. veljače, na kojem se okupilo više od 20.000 ljudi i poručilo Bandiću “dosta je!”, nastavljamo dalje.
Uz podršku
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Pn9a8572

U četvrtak će Gradska skupština raspravljati o izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) koji sadrži prenamjene zemljišta za Bandićev Manhattan, povećava količinu izgradnje u Donjogradskim blokovima i dovlači dodatan promet u središte grada. U isto vrijeme, ne odgovara na ijedno goruće pitanje poput prilagodbe klimatskim promjenama, određivanja zona za izgradnju javnih stanova, niti ima bilo kakvu viziju istinskog razvoja grada u interesu njegovih stanovnika.

Stoga, dođite u četvrtak, 6. veljače, u 08:00 sati ispred zgrade Gradske skupštine (Ćirilometodska 5), kako bismo zastupnicima koji ulaze glasno poručili kako tražimo od njih da glasaju protiv Bandićevog GUP-a. Znamo da ovaj termin nije pogodan za većinu vas, ali želimo biti na licu mjesta baš kada zastupnici i zastupnice ulaze u zgradu pa pozivamo sve koji mogu da nam se pridruže. Razići ćemo se malo nakon 09:00, kada će početi sjednica.

Vrijede ista pravila ponašanja kao i na prosvjedu 1. veljače – budite kreativni s transparentima, ali bez ksenofobnih i seksističkih natpisa i bez poruka koje pozivaju na nasilje te slušajte upute redara. Bez nasilja i pazimo jedni na druge.


03.02.20. 16:09