Stari Grad donio Odluku o smanjenju korištenja jednokratne plastike

Objave-na-drustvenim-template
U sklopu projekta "For plastic free Croatian Islands", kojeg vodi udruga Sunce u partnerstvu sa Zelenom akcijom, Grad Stari Grad na otoku Hvaru usvojio je Odluku s mjerama kojima se u upravnim tijelima Grada Starog Grada te ustanovama i trgovačkim društvima u (su)vlasništvu Grada određuje smanjenje korištenja jednokratne plastike za 30% te zamjena određenih predmeta s rješenjima prihvatljivijim za okoliš.

COP26: Premijer i ministar Ćorić opet su promašili klimatske ciljeve

Img_8691
Premijer Plenković i ministar Ćorić još jednom su pokazali kako ne shvaćaju klimatsku krizu ozbiljno jer će energetska politika Vlade RH i dalje biti temeljena na vrlo štetnim projektima.

Održan posjet dobrim praksama u Italiji

P2044838-2
U sklopu projekta „For plastic free Croatian Islands“, projektni partneri su od 25. do 28. listopada posjetili nekoliko gradova u Italiji u kojima se provode dobre prakse smanjenja nastanka, ponovne uporabe i povećanja recikliranja plastike i ostalih otpadnih materijala.

NAJAVA: Jesenski eko-seminar 2021. godine

Jes_fb_eventphoto_(1)
Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 9. studenog do 12. prosinca. Očekuje vas osam online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan!

Trening 'Ekologija društvenih pokreta'

Img_20211017_094638
Eugen Vuković i Sara Matić iz Zelene akcije sudjelovali su na treningu „Ecology of Social Movements“ koji se održao u periodu od 16. do 23. listopada u Španjolskoj.

Održan 3. laboratorij za aktivističke inovacije

01
U sklopu projekta JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju u Zagrebu je 22.10.2021. održan 3. Laboratorij za aktivističke inovacije. Nakon aktivističkog i artivističkog, Zelena akcija organizirala je Laboratorij za pravo okoliša uz podršku partnera u projektu (Brodsko ekološko društvo – BED, Eko Zadar i Udruga za zaštitu okoliša i prirode – Pan).

Trening 'Transformative Collaboration'

Img-20211008-wa0004
Nakon skoro dvije godine odgode edukacija koje se održavaju uživo, dvije zaposlenice Zelene akcije, Dora i Ana, sudjelovale su na treningu „Transformative Collabroation“ od 2. do 10. listopada u Španjolskoj. Cilj je bio da svoje znanje i iskustvo prenesu u Zelenu akciju te obogate vlastite edukativne i aktivističke prakse.

U Zadru održan 7. sastanak partnera projekta METAR i okrugli stol na temu energetskog siromaštva (27. i 28.9.2021.)

Zadar
Okrugli stol na temu energetskog siromaštva u Zadarskoj županiji, održan 27. rujna 2021. godine, u Hotelu Kolovare u Zadru okupio je stručnjake iz gradskog društva Crvenog Križa (Nikolina Kučina), Zadarske regionalne agencije Zadra Nova (Ive Surić) i Društva za oblikovanje održivog razvoja (Anamari Majdandžić, Miljenka Kuhar i Anja Vulinec).

Pozivamo vas na online panel diskusiju “Menstruacija nije jednokratna - okoliš i zdravlje”

Perioud
Zelena akcija poziva vas na online panel diskusiju “Menstruacija nije jednokratna - okoliš i zdravlje” u petak, 15. 10 u 17.30 h na ZOOM platformi. Panel se održava u sklopu kampanje “Environmenstrual week” (Tjedna okoliša i menstruacije) koja se ove godine provodi od 11. do 17. listopada provodi diljem Europe.
12.10.21. 12:10
Otpad Najava

Pozivamo vas na 3. Laboratorij za aktivističke inovacije

20210420_100508
Zelena akcija poziva Vas na Laboratorij za pravo okoliša koji će se održati u Zagrebu, Frankopanska 1 (prostor Zelene akcije) u petak 22. listopada 2021. godine.