Swap party! vol.2 u Zelenoj akciji

Swap_party_sijecanj__facebook_event_cover
Zelena akcija vas poziva na drugi po redu “Swap party-u” koji će se održati u srijedu, 26.1., od 17 do 19 h u Info centru Zelene akcije (Frankopanska 1).
19.01.22. 14:32
Otpad Najava

Visoki upravni sud presudio u korist okolišnih organizacija u slučaju iskapanja sedimenta na Dravi!

Iskapanje_sedimenta__petrijevci_tibor_mikuka_hdzpp_732661
Visoki upravni sud presudio je u korist okolišnih organizacija i time poništio rješenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kojim je dozvoljeno iskapanje 460.000 m3 sedimenta iz Drave bez obveze izrade studije utjecaja na okoliš i utjecaja na ekološku mrežu
29.12.21. 15:16
Pravo okoliša Vijest

Sigurna igra u blagdansko vrijeme

2-za_web
Djeca obožavaju blagdansko vrijeme. Teško da će ih nešto razveseliti više od novih igračaka pod borom. No, jeste li znali_e da igračke i drugi proizvodi za djecu često sadrže tvari koje mogu štetno djelovati na hormonski sustav i izazvati dugoročne štetne posljedice po njihovo zdravlje?
22.12.21. 16:32
LIFE AskREACH Vijest

Pokrenut portal Aktivizam.hr - promjene koje želiš vidjeti!

Aktivizam
Aktivistička grupa Zelene akcije pokrenula je novi portal Aktivizam.hr! Trenutno okuplja 130 organizacija, objavljeno je preko 170 događanja, a u planu je kontinuirano proširenje broja udruga i aktivnosti.

Hrvatski 'zero waste' gradovi i općine nastavljaju s odličnim uspjesima

Logo_zw_croatia_white_background
Hrvatski gradovi i općine, koji su dio mreže najuspješnijih u Europi, nastavili su u proteklom razdoblju poboljšavati svoje sustave gospodarenja otpadom i dostigli nove odlične uspjehe. Rezultatima su cijelo desetljeće ispred ciljeva koje je novim Zakonom u srpnju propisalo neambiciozno resorno Ministarstvo. Navedenu mrežu okupljaju Zero Waste Europe i Zelena akcija kao nacionalni koordinator.
16.12.21. 19:39
Otpad Vijest

Bezopasan Božić: birajmo ukrase koji nisu štetni za zdravlje i okoliš

Bozicni_post_3-web_var3-jpg
Vrijeme Božića – vrijeme ukrašavanja. Mnogi od nas će po kućama vješati lampice, vijence i kuglice, a ludilo ukrašavanja možda ćemo proširiti i na vrt. No, jeste li znali da mnogi božićni ukrasi mogu biti štetni za okoliš pa i vaše zdravlje?
15.12.21. 13:02
LIFE AskREACH

Kako izabrati kuhinjski pribor siguran za zdravlje i okoliš

Sob-za_web
Prvi u nizu duljih predbožićnih tekstova o održivoj kupovini koje objavljujemo u sklopu projekta AskREACH bavi se kuhinjskim priborom. Saznajte kako odabrati pribor s najmanjim utjecajem na zdravlje i/ili okoliš i kako vam aplikacija Scan4Chem može u tome pomoći.
13.12.21. 12:03
LIFE AskREACH

Klimatski 'Forumi petkom' u MSU

Forumi_fb_eventphoto
Zelena akcija, Austrijski kulturni forum i Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pozivaju vas na seriju “Foruma petkom”, koji će se održati od 10.12.2021. do 21.1.2022. u MSU Zagreb, s ciljem upoznavanja različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu.

Želimo nam svima održiv i netoksičan Božić!

Scan4chem-priocenje
Kampanjom ToxicFreeXmas, Zelena akcija poziva na smanjenje prekomjerne potrošnje u doba blagdana, odabir proizvoda s manjim utjecajem na zdravlje i okoliš te korištenje zakonskog prava na informaciju o posebno zabrinjavajućim kemikalijama u proizvodima.
06.12.21. 10:55
LIFE AskREACH

Ćorićev novi plan za otpad: iz šupljeg u prazno

50648560547_2ccb517ee1_o
Prijedlog revidiranog Plana gospodarenja otpadom RH, pod izgovorom usklađivanja s europskim zakonodavstvom, umanjuje postojeće ciljeve, potiče nastavak štetnih projekata i neće doprinijeti potrebnom poboljšanju postojećeg sustava u Hrvatskoj.
03.12.21. 10:12
Otpad Priopćenje