FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss

Info-centar Zelene akcije

Info centar Zelene akcije je prostor otvoren svima koji se žele iz prve ruke informirati o radu Zelene akcije i problemima zaštite okoliša općenito. Info centar se nalazi u središtu zagreba, u Frankopanskoj 1, u dvorištu. Otvoren je radnim danom (osim subote) od 10:00 do 17:00. U Info centru možete pronaći literaturu o zaštiti okoliša, kao i publikacije i brošure producirane od strane Zelene akcije te drugih oranizacija za zaštitu okoliša (domaćih i stranih). Info centar također organizira predavanja, okrugle stolove, projekcije filmova i druge aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o zaštiti okoliša. Voditelj Info-centra Zelene akcije je Eugen Vuković.

više

Nova predavanja na Jesenskom ekoseminaru Zelene akcije

Ekoseminar
U sklopu jesenskog ekoseminara Zelene akcije ovaj tjedan organiziramo predavanja o zaštiti prirode i o gospodarenju otpadom. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve, dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu), te nije potrebna prethodna najava dolaska.

Jesenski ekoseminar Zelene akcije uskoro počinje!

Ekoseminar
U utorak 16. listopada održat će se prvo predavanje ovogodišnjeg, šesnaestog po redu, tradicionalnog Jesenskog ekoseminara zelene akcije.
03.10.12. 22:38
Info-centar Zelene akcije

Poziv na projekciju dokumentarca "U tranziciji 1.0"

Slide3
Pozivamo vas na projekciju dokumentarnog filma "U tranziciji 1.0", prvog filma o tranzicijskom pokretu, snimljenog od strane ljudi koji ga upravo žive i provode u svojoj zajednici. Tranzicijski pokret je odgovor zajednica diljem svijeta na globalne probleme poput naftnog vrhunca (Peak oil) i klimatskih promjena, na kreativan, maštovit i humorističan način, kroz održivu izgradnju lokalnih gospodarstva i zajednice. Projekcija će se održati u četvrtak, 17. svibnja, s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Info centra Zelene akcije (frankopanska 1, u dvorištu).
14.05.12. 19:33
Info-centar Zelene akcije

Poziv na 72-satni tečaj permakulture u Zelenoj akciji

72hrs_za_plakat
Permakultura je više od organske poljoprivrede. Riječ je o jednoj od malobrojnih zaista izvedivih "zasuči rukave" alternativa društvenim i ekonomskim problemima kojima svjedočimo svakim danom sve više. Permakultura je zaokružen komplet disciplina, koja nadahnjuje ljude na šest kontinenata već 40-ak godina. 72-satni tečaj permakulture standardiziran je širom svijeta i predstavlja najbolji stimulans za početak praktičnog bavljenja permakulturom.
24.04.12. 18:30
Info-centar Zelene akcije

Poziv na aktivnosti Zelene akcije povodom Dana planeta Zemlje 2012

Zemlja2
Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja kako bi se širom svijeta mobilizirala javna podrška zaštiti okoliša. Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje od 1997. godine na način da u hrvatskoj javnosti pojača svijest o jednoj prioritetnoj okolišnoj temi. Ove godine smo odlučili Dan planeta Zemlje posvetiti eko - aktivizmu i obrazovanju za održivi razvoj u skladu sa ovogodišnjom kampanjom mreže Earth Day Network pod nazivom "Milijardu zelenih djela".
20.04.12. 12:27
Info-centar Zelene akcije

Poziv na tribinu „Klupa u gradu“

1postozagrad1
Tribina će se održati u četvrtak, 22. ožujka 2012. s početkom u 20 sati u prostorima Zelene akcije, Frankopanska 1 (dvorište). Gošća tribine je antropologinja Sonja Leboš, a voditelj Saša Šimpraga.

Poziv na okrugli stol o svjetlosnom onečišćenju

Svjetlosno2
S početkom ove godine na snagu je stupio Zakon o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, čime je Hrvatska postala prva europska zemlja koja je ovom problemu posvetila posebni Zakon. O očekivanjima koja od primjene Zakona imaju njegovi inicijatori i sukreatori saznajte na okruglom stolu koji će se održati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, u dvorištu) u srijedu 14. ožujka, s početkom u 19:00 sati.

Pozivamo vas na predavanje “Sedam veličanstvenih vrela našeg dinarskog krša”

I-ide-dalje
Predavanje će biti popraćeno fotografijama i video snimkama, a bavit će se fenomenom krša i njegovom zaštitom, speleologijom kao sportskom i znanstvenom djelatnosti te mogućnostima edukacije i istraživanja u našem kršu.

Arktik / predavanje i fotografije

Medjed
Početkom ljeta fotograf i aktivist Zelene akcije Luka Tomac je, zajedno s internacionalnom grupom od 50-ak znanstvenika, aktivista i studenata koji se bave problematikom klimatskih promjena, sudjelovao na znanstveno-edukativnom putovanju Arktikom u organizaciji British Councila i Programa za okoliš Ujedinjenih naroda.
13.09.11. 02:07
Info-centar Zelene akcije

Nastavljamo s "opuštenim programom" u Info centru Zelene akcije. Ovaj petak: putopisna prezentacija s izleta u Gruziju.

Gergeti_panorama-manja-slova
I u predstojećoj sezoni jesen-zima očekujte povremene, neredovite, ničim izazvane, i mučke napade opuštenog kulturno-umjetničko-informativnog programa u Info centru Zelene akcije. Prvi događaj nakon ljetne stanke održat će se već ovaj petak (9.9.2011.)
06.09.11. 15:05
Info-centar Zelene akcije

Projekcija filma "Speed of Life"

Speed-of-life
Pozivamo vas da danas (četvrtak, 16.6.2011.), u 20:00 sati, svratite do Info-centra Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu) i pogledate dokumentarni film Speed of Life.

Poziv na predavanje "Inicijativa Zeleno Borovje - kronologija jedne Borbe"

01
Pozivamo vas na predavanje "Inicijativa zeleno Borovje - kronologija jedne borbe" koje će Nikola Biliškov, sudionik inicijative, održati u srijedu 18. svibnja u 19 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, u dvorištu, prvi kat).

Poziv na predavanje: Političnost spomenika i kultura sjećanja na području bivše Jugoslavije

Vojin-bakic-spomenik-zrtvama-fasizma-kragujevac-srbija
Zelena akcija u suradnji s projektom aRs PUBLICae poziva Vas na predavanje "Političnost spomenika i kultura sjećanja na području bivše Jugoslavije" koje će se održati u petak 20. svibnja u 20 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, dvorište, prizemlje).

Pozivamo vas na drugo po redu "Posvećenje biciklističkog proljeća"!

Posvecenje-web
U subotu, 21. svibnja, održat će se drugo po redu Posvećenje biciklističkog proljeća (prvo je održano prošle godine). Riječ je o jedinstvenoj konferenciji koja se iz multidisciplinarne perspektive bavi pitanjima upotrebe bicikla i biciklističkog prometa, a zamišljena je kao kombinacija stručnog skupa s najavljenim izlaganjima, uz razmjenu iskustava i razmišljanja, te raspravu sa zainteresiranom publikom.

Poziv na aktivnosti Zelene akcije povodom Dana planeta Zemlje 2011.

Vjetrenjace-manje2
Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja kako bi se mobilizirala javna podrška zaštiti okoliša. Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje od 1997. godine tako što u hrvatskoj javnosti nastoji podići svijest o jednoj prioritetnoj okolišnoj temi. Ove godine smo odlučili Dan planeta Zemlje posvetiti održivoj energetici kao glavnom rješenju za problem klimatskih promjena.

Donosimo snimke i prezentacije s Jesenskog eko-seminara 2010.

Slika
Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održan je i u jeseni koja je iza nas (2010.) Svrha jesenskog eko-seminara je, kroz niz predavanja iskusnih aktivista i stručnjaka, pružiti svima zainteresiranima uvid u najvažnije teme i probleme zaštite okoliša. Za one koji nisu mogli prisustvovati na eko-seminaru, donosimo ovdje kompletne video snimke i elektroničke prezentacije s predavanja.
14.03.11. 13:00
Info-centar Zelene akcije

Pozivamo vas na predavanje Srećka Horvata: „Grad smeća“, ili zašto Mubarak mora pasti?

Slija2
Prije točno mjesec dana Srećko Horvat i Ivana Biočina posjetili su jednu od najsiromašnijih četvrti Kaira, takozvani „Grad smeća“. Podno brda Mokattam smjestio se slam u kojem živi oko 20-30.000 Kopta – egipatskih kršćana koji preživljavaju od reciklaže otpada.

Biciklom od Zagreba do Pekinga

Kinezi
Nakon prošlotjednog, vrlo posjećenog, predavanja Siniše Glogoškog o putovanju biciklom u Damask, pozivamo vas na drugo predavanje iz Ciklusa o putovanjima biciklom na daleka i egzotična mjesta – ovaj put putujemo u Peking.

Biciklom od Zagreba do Damaska

Plakatzg1
Siniša Glogoški, student fotografije na Akademiji dramskih umjetnosti, ovo je ljeto dva mjeseca putovao biciklom od Zagreba do Damaska (Sirija). U petak, 21. siječnja, Siniša će održati predavanje na kojem će nam prenijeti svoje doživljaje s ovog putovanja, uz projekciju fotografija i videa. Predavanje će se održati u Info-centru Zelene akcije (Frankopanska 1 u dvorištu), s početkom u 20 sati.

Poziv na nenadanu edukativnu radionicu popravljanja bicikla

Dsc05478
Ekipu iz "Biciklopopravljaone" (komunalnog servisa za samopopravljanje bicikala koji djeluje pod okriljem Zelene akcije) nenadano je posjetio Tyler, biciklist iz Kanade koji voli podučavati druge kako šarafiti po biciklu i održavati ga u dobrom stanju. Tyler će u srijedu navečer za sve zainteresirane održati radionicu o mrvu naprednijim osnovama mehanike bicikla...