Priopćenje

'Vratimo šljunak natrag Dravi'

Vratim_sljunak_dravi
Dana 21.03. 2004. na Dravi, područje šljunčare Beli Kipi kod Varaždina, povodom svjetskog Dana voda 22.03., Dravska liga i Zelena akcija s partnerskim organizacijama organizirali su 1. europsko natjecanje u bacanju žabica pod naslovom "Vratimo šljunak natrag Dravi".
16.03.04. 01:00

Iskopavanje šljunka na rijeci Dravi

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Zelene akcije, ekološke grupe udružene u zaštiti rijeke Drave (između ostalih WWF - Svjetski fond za zaštitu prirode) predstavile su pismo naslovljeno na Europsku komisiju
10.03.04. 01:00
Vode Priopćenje

Rijeka Drava: Uništavanje jedinstvenog riječnog ekosistema!

Tadašnja Državna uprava za vode, Hrvatske vode i koncesionari koji rade za njih trenutno provode najveći projekt regulacije vodotoka na Dravi i cijelom dravskom bazenu. Od 2002. godine prirodni tok rijeke na području hrvatsko-slovenske granice pretvaraju u umjetni kanal s pogubnim posljedicama na 3500 ha europski važnog riječnog ekosistema te populacije ugroženih vrsta i staništa.
10.03.04. 01:00

HE Novo Virje - ekološka katastrofa

Predstavnici WWF, Zelene akcije i Dravske lige na današnjoj su konferenciji za novinare uputili zajednički poziv Vladi RH da zaustavi daljnju provedbu projekta HE Novo Virje na rijeci Dravi, i započne potragu za novim rješenjima u smjeru održivog razvoja.
04.11.03. 01:00