Članak

Gazdu na HRT: Peticija podrške zahtjevu za prikazivanje filma “Gazda” na HRT-u Priopćenje

Deset udruga i sindikata pokreće inicijativu za prikazivanje dokumentarnog filma “Gazda” redatelja Darija Juričana u programu Hrvatske radiotelevizije.
Uz podršku
Centri_znanja_za_drustveni_razvoj-odrezaniji
Maxresdefault

Inicijativa udruga i sindikata “Gazdu na HRT!” poziva građane_ke da potpisivanjem online peticije podrže zahtjev za prikazivanje filma “Gazda” na javnoj televiziji, koji će inicijativa uputiti Programskom vijeću Hrvatske radiotelevizije i v. d. glavnog ravnatelja HRT-a. Peticiju je u samo jednom danu potpisalo 1000 građana_ki.

Dokumentarni film “Gazda” kvalitetno i zanimljivo istražuje društvene i političke procese tranzicije i privatizacije te poslovanje najveće hrvatske korporacije. Budući da ti procesi i danas snažno utječu na živote i sudbine građanki i građana Hrvatske, ovaj film predstavlja iznimno važan dokument čije je prikazivanje nedvojbeno u javnom interesu.

Iako su vodeći filmski distributeri i vlasnici najvećeg broja kinodvorana u Hrvatskoj odbili prikazati film, u programima nezavisnih kina dosad ga je pogledalo već više od 10 000 gledatelja_ica, što je dokaz iznimnog interesa građana_ki. Inicijativa stoga smatra kako je obaveza javne televizije prikazati film u terminu koji će omogućiti da bude vidljiv najširoj javnosti u Republici Hrvatskoj, sukladno pravilima HRT-a.

Inicijativu “Gazdu na HRT!” čine:

• Hrvatska udruga radničkih sindikata
  • Nezavisni cestarski sindikat